Foredragsholder tema: "Ekte mat"!
|
To slides fra foredraget om biokulturell tilpasning av "den nye (gamle) maten" og korn og mel.
Surdeig og mat fra bunnen
Et kurs der vi både lager surdeigsbrød på to forskjellige måter og spiser et lunsjmåltid med lokale/ville råvarer som vi tilbereder sammen.
Veldig gøy å ha denne blide damegjengen på besøk hos meg. De synes det var veldig lærerikt og inspirerende. Akkurat nå er det mye ferskt grønt der ute. Så vi laget en brenneslesuppe sammen samt en liten salat av ville vekster. Med ekte kryddersmør til ble dette en lekker lunsj. Alle fikk en surdeigsstarter med seg hjem. Fin dag :)
Veldig gøy å ha denne blide damegjengen på besøk hos meg. De synes det var veldig lærerikt og inspirerende. Akkurat nå er det mye ferskt grønt der ute. Så vi laget en brenneslesuppe sammen samt en liten salat av ville vekster. Med ekte kryddersmør til ble dette en lekker lunsj. Alle fikk en surdeigsstarter med seg hjem. Fin dag :)
Fagtekniker i Bærekraftige matopplevelser
Jeg er en av verdens første fagteknikere i Bærekraftige mat-opplevelser og herved uteksaminert blant fjorten studenter. Takk til ekstern sensor Torunn Linneberg (Innovasjon Norge m.m.). Et stort takk til faglærerne Eva Narten Høberg, Runar Hestmark og rådgiver Else Samuelsen for fantastiske tre år. 90 studiepoeng er blitt levert. Takk for meg! |
anchor: MAT
CRASH-KURS i
Serveringsfaget
Viktigste ressurs er alltid personalet!
Suksessen av hver bedrift er avhengig av god service som resulterer i fornøyde gjester, som har en tendens å komme tilbake og sprer ryktet.
Dette er en tre timers crash-kurs for serveringsbedrifter som ønsker å øke kvaliteten på servicen og derved resultatet. Et perfekt kurs for din bedrift som trenger en kunnskapsboost av personalet (eller vikarene i høysesongen) som du ikke har tid og ressurser til og ta deg av selv.
Praktisk
Riktig polering av utstyr som glass, bestikk og andre gjenstander
Dekorasjon; servietter og pynt i forhold til arrangementet
Oppdekking til À la carte, selskap og konferanse
Servering av mat og drikke
Bære- og ryddeteknikker
Bararbeid
***
Teori
Mat og drikke:
Presentere og forklare menyer og drikkekart
Anbefale drikke og mat i kombinasjoner
Skjenke drikkevarer og utøve ansvarlig skjenking i henhold til alkoholloven
Intoleranser og allergiske reaksjoner på grunn av mat og drikke
Kvalitetskontroll av anretning, utstyr og serveringslokale
Salg og service:
Utøve profesjonell service og gjestebehandling
Følge krav til bekledning og drøfte arbeidsantrekkets utforming med tanke på
Anvende enkle prinsipper for mersalg og markedsføring, estetikk, hygiene, helse, miljø og sikkerhet
Organisering og kjøreplan
***
Sted: Dine lokaler
Antall personer: Opp til fem (Flere etter avtale)
Språk: Norsk eller engelsk
Pris: 8.900,- kr. pluss reise og logi (eks. mva.)
Min bakgrunn: Fagteknikker i Bærekraftige matopplevelser. Fagbrev som servitør fra 2 stjerners Michelin Restaurant, Hotel Résidence i Tyskland. Mange års erfaring i restaurant-, service- og turistbransjen fra Tyskland, Frankrike, Tyrkia og Norge. Undervisning og veiledning av voksne for Fylkeskommunen/OPUS Salten i Servitørfaget.
Suksessen av hver bedrift er avhengig av god service som resulterer i fornøyde gjester, som har en tendens å komme tilbake og sprer ryktet.
Dette er en tre timers crash-kurs for serveringsbedrifter som ønsker å øke kvaliteten på servicen og derved resultatet. Et perfekt kurs for din bedrift som trenger en kunnskapsboost av personalet (eller vikarene i høysesongen) som du ikke har tid og ressurser til og ta deg av selv.
Praktisk
Riktig polering av utstyr som glass, bestikk og andre gjenstander
Dekorasjon; servietter og pynt i forhold til arrangementet
Oppdekking til À la carte, selskap og konferanse
Servering av mat og drikke
Bære- og ryddeteknikker
Bararbeid
***
Teori
Mat og drikke:
Presentere og forklare menyer og drikkekart
Anbefale drikke og mat i kombinasjoner
Skjenke drikkevarer og utøve ansvarlig skjenking i henhold til alkoholloven
Intoleranser og allergiske reaksjoner på grunn av mat og drikke
Kvalitetskontroll av anretning, utstyr og serveringslokale
Salg og service:
Utøve profesjonell service og gjestebehandling
Følge krav til bekledning og drøfte arbeidsantrekkets utforming med tanke på
Anvende enkle prinsipper for mersalg og markedsføring, estetikk, hygiene, helse, miljø og sikkerhet
Organisering og kjøreplan
***
Sted: Dine lokaler
Antall personer: Opp til fem (Flere etter avtale)
Språk: Norsk eller engelsk
Pris: 8.900,- kr. pluss reise og logi (eks. mva.)
Min bakgrunn: Fagteknikker i Bærekraftige matopplevelser. Fagbrev som servitør fra 2 stjerners Michelin Restaurant, Hotel Résidence i Tyskland. Mange års erfaring i restaurant-, service- og turistbransjen fra Tyskland, Frankrike, Tyrkia og Norge. Undervisning og veiledning av voksne for Fylkeskommunen/OPUS Salten i Servitørfaget.
MATLAGING - Det handler om råvarer.
Jeg lager mat med hjertet og bruker de beste tilgjengelige produktene – økologisk, hvis jeg finner.
Fisk fra havet utenfor, elgkjøtt, ville vekster, bær og sopp fra naturen rundt er mine favoritter.
Finnbiff
av lokal elgkjøtt og nyrørt tyttebær/rips til. Vel bekomme!
Ta kontakt for pris for din fest eller feiring,
Søtsaker
FISH & CHIPS
- en av våre klassikere på
Reginas Sommerkafé på Nordskot!
Bildet er hentet på Shutterstock som skal gi et inntrykk av hvordan det ser ut (vi har ikke eget foto enda, dessverre). Vi bruker selvfølgelig lokal mandelpotet fra Fonn-Holand Gård som vi steker i ovn og fisk fra Helga Karlsen og Bjørnar i Vikran. Ertestuing fra økologiske erter. Med en hemmelighetsfull god aioli :)